Izvinjavam se što ću biti direktan, ali - mislim da je, spram onoga što si izneo, 7D pogrešan izbor.
Okreni se ka 60D, jer je to znatno "prijateljskije" nastrojeno telo prema manje iskusnim korisnicima. 7D je vrlo ozbiljan aparat, koji zahteva vrlo ozbiljnog korisnika sa druge strane tražila. Kažem to zato što je mnogo korisnika koji se na kraju žale na AF (koji je pro-tipa), koji zahteva verziranost u radu. Nekoliko puta sam doživeo da ljudi krive aparat ("neispravan AF"), a zapravo ih mrzi da nauče kako radi. Ovo nije naivna stvar, pa nemoj misliti da Te potcenjujem!
Što se tiče objektiva, ne mislim da je 28-105 bog zna koliko pametan izbor za taj senzor (btw, isti senzor poseduje i 60D, kao i 550D, u USA poznat kao Rebel T2i), a posebno zbog raspona. Bolje je ići na EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS u tom rangu cena. A još bolje na EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM.
EF 50mm f/1.4 USM je odlično staklo, ali je svojom namenom i načinom upotrebe vrlo različito od standardnog zuma. Ono ne menja zum, već ga dopunjuje (i obratno).
Pozdrav