Joj sada sam pokvario coveku temu,u stvari ja i neznam sta meni treba odnosno znam da mi treba jedan dobar teleobjektiv,jedan makro i jedan sirokougaoni.
Nisi ništa pokvario, forumi tome i služe.
Elem, dSLR nije bukvalno aparat, već jedan sistem koji se skoro pa večito nadograđuje na ovaj ili na onaj način.
Odabir pravog objektiva, već sam po sebi jeste jedan dugotrajan proces, jer ti niko ne može reći koji ti objektiv odgovara ... to moraš sam definisati.
Trenutno sam 100% ubedjen da bih sve svoje potrebe zadovoljio sa 35mm f2 i nekim 180mm makro staklom.
Recimo, beške je skoro prodao 100mm makro, jer je skontao da mu skuplja prašinu ... naprosto izgubiio je interesovanje za njega, a staklo je otišlo nekome ko trenutno ima te sklonosti i interesovanja za taj pravac fotografije.
Milas opet, večito juri za nekom širinom ... devil bi opet neki ludji makro ....
Ali sve je to proces pipkanja raznih staklića i upoznavanja sa njihovim mogućnostima i sklonostima.
Na forumu možeš dobiti info, koji je bolji izbor izmedju dva objektiva 70-300 ... sigma, canon ... tamron ... itd, ali ti niko neće reći da li ti je potrebniji 10-20mm li 70-300.