Ukratko, u magnezijumsko telo veličine d90, oblikovanog poput d3000, ..... spakovan je novi Nikon d7000, sa DX CMOS senzorom 23.6 x 15.6mm sličnom onom u Sony Alpha SLT-A55
Kroz Viefinder od 100%, moguće je snimiti fotografije u 16.2Mp rezoluciji i sve spremiti na neke od SD, SDHC, SDHX kartica, smeštenih u jedan od dva postojeća slota.
Za mene koji koristi isključivo i uvek samo jednu fokusnu tačku, [irony]prevod ’’39-point AF array with 9 cross-type AF points’’ je otežan[/irony], ali razaznajem da AF radi dok se snima filmić u full HD rezoluciji 1920x1080.
Rezultat snimanja se gleda na 3 inča velikom LCD ekranu kvaliteta 921k, .... doduše nepokretnom.
Nisam naišao na info o opciji AF micro adjustments, ali gledajući sve ovo što sam nabrojao ... teško mi je da poverujem da nema, a ako ga nema ... onda to nije lepo.
Upadljiv je izostanak GUIDE mode opcije, koja bi nas navodilia koliko da raširimo listiće blende, i tako odložimo shvatanje uzročno posledične veze između veličine otvora i dubinske oštrine, za neki drugi put.
Bez Guide mode opcije, fotografisaće se sa na nekim od staklića sa meni uvek komplikovane liste, koja definiše ko i kako može raditi na nekom Nikon telu:
Type G or D AF NIKKOR: All functions supported
IX Nikkor lenses cannot be used
DX AF NIKKOR: All functions possible
AF-NIKKOR for F3AF not supported
Other AF NIKKOR: All functions supported except autofocus and 3D color matrix metering II
AI-P NIKKOR: All functions supported except 3D color matrix metering II
PC Micro-NIKKOR does not support some functions
Non-CPU: Can be used in modes A and M; color matrix metering and aperture value display supported if user provides lens data (AI lenses only)
Electronic rangefinder can be used if maximum aperture is f/5.6 or faster
Sve u svemu, ovo je ono što smo očekivali od Canonovog modela 60D ... što me ne oslobađa dužnosti da ovaj aparat proglasim ... meni jako simpatičnim.