Malopre sam uzeo da vidim sta novo nudi ovaj G12 u odnosu na prethodni model i mogu vam reci - skroz simpaticna spravica. Mnogo mi se dopada onaj prednji prsten za brzo podesavanje ekspozicije nalik na dSLR modele, u kombinaciji sa prstenom sa zadnje strane sa kojim se menja otvor blende, sve jednostavno i brzo funkcionise; naravno mozete sami da birate funkciju oba ova prstena, nego se meni licno dopao ovakav izbor. Onda pozdravljam veci broj podeoka na ISO skali tockica sa gornje strane, pa sad nalik na S90/S95 moze da se menja ISO vrednost u podeocima 80,100,125,160,200,250,320,400,...,3200. Sa zadnje strane gde naleze palac je dodat jedan mali detalj, gumena obloga na koju naleze palac, pa je samim tim i osecaj sigurnosti kada drzite Canon G12 u ruci neuporedivo veci.
MENU je malo izmenjen, sada pritiskom na "func/set" dugme prva gornja opcija je "Dinamic range" korekcija koja moze biti na Auto, 200% i 400%. Onda u istom delu menia mozete da podesavate odnos rezolucije (16:9, 4:3, 3:2, 4:5, 1:1), a odmah ispod kod setovanja rezolucije mozete da birate da li zelite JPEG, RAW ili RAW+JPEG. Nisam se igrao sa fotkama da bih video sta konkretno moze Canonov novi HS (high sensity) sistem, iz kompanije uverevaju da omogucava da G12 napravi kvalitetne fotke i u najtezim slabosvetlosnim situacijama.