Kako napraviti ovakve kapljice?
To je vrlo lako
Prvo se odlucite kojih bi boja zeleli da budu vase kapljice, a onda te boje odstampajte na klasicnom papiru. Ja sam zeleo da to bude kombinacija zeleno-crveno i takav odstampani papir treba fiksirati. Nesto ovako:
Zatim nam je potreban sistem za infuziju(ima ga u svakoj apoteci za 0,5€) koji cemo ubaciti kroz cep u plasticnu flasu(fiksiramo flasu iznad posude u koju ce isticati voda) i pomocu regulatora protoka kontrolisati brzinu isticanja,odn. brzinu stvaranja kapljica (najpravilnije kapi se dobijaju kada je vremenski razmak izmedju kapljica 5-10 sekundi).
Sad nam treba posuda u koju ce da padaju kapljice(bolje je neka veca posuda),a ja sam uzeo pleh iz sporeta
Sve to zajedno bi trebalo ovako da izgleda:
Blizimo se kraju.
Sad nam je potreban blic u wireless mod-u(popup blic iskljucen) koji ce bacati svetlo na papir u boji. Fotoaparat stavimo na stativ i izostrimo na mestu gde padaju kapljice(najbolje je olovku staviti na mesto to i izostrimo). Ugao aparata treba da bude takav da se na mestu gde padaju kapi u vodu vidi odsjaj obojenog papira i odatle ustvari potiče boja kapljica i vode
Ja koristim i zicani okidac zbog lakseg pravljenja snimaka i da ne bi doslo do potresanja i dobijanja mutne slike.
Sve to bi trebalo da ovako izgleda:
Malo experimentisite sa parametrima za okidanje(obicno koristim brzinu 1/1000 i f10-f16) a pritisnite okidac po slobodnoj proceni.
Sirova fotografija bi izgledala ovako,a vi je posle kropujte i doterajte
I promasaji u okidanju umeju da budu interesantni pa zato samo napred!
Nadam se da sam nekom pomogao svojim savetima