Ajd' sad kad je već krenulo cepanje
Zvezdarka,
Po meni, na ovakvim forumima najbitnija je
autocenzura.
Imaš ovde par odličnih fotografa (sebe ne ubrajam u tu grupu, da ne bude zbune) i ni jedan od njih ne kači tonu fotografija, već s vremena na vreme postavi rad za koji je uveren da ga treba predstaviti široj zajednici. E sad, to nemora da bude savršena fotografija, ali bi bar trebalo da poseduje neke elemente koji je krase, kako bi se kroz komentare pomoglo autoru da otkloni eventualne mane. I takvi članovi imaju tone fotki na svom računaru a izbacuju samo one za koje smatraju da imaju poseban potencijal.
Možda iz nehata, ali skoro si i ti postavila jednu sjajnu fotografiju, koju ti je baš Bole pohvalio
Ponoviću još jednom -
autocenzura!
Suštinski nije ni problem da pakuješ neku svoju temu sa većom količinom fotografija, iz reportažnih ili drugih razloga, ali ovo (na primer) je zajednička tema za koju većina članova očekuje da bude popunjavana sa najlepšim crno belim fotografijama koje nastaju kroz objektive svih članova foruma.
Da budem plastičniji: neko na ovoj temi okači ovakvu fotku
a ti to ispratiš sa 5 ovakvih
Po automatizmu ljudi se pasiviziraju jer tema gubi na kvalitetu ili nekom šmeku tipa "vidite kako sam dobar C/B odradio".
E sad, daleko od toga da si jedina koja ne primenjuje
autocenzuru, na ovom ili drugim forumima, ali eto, tebi se zalomilo
Moj savet je da, ako želiš da iskoristiš ovaj forum i naučiš što više o fotografiji, kreneš da kačiš značajno manji broj fotografija i to samo onih na koje si ponosna jer imaju "ono nešto". Takve fotke mogu da budu i totalno nesavršene, ali će izazvati druge članove na komentarisanje, što će ti svakako pomoći da preduprediš uočene nedostatke sledeći put.
Nadam se da te nisam uvredio, ni povredio, jer mi to nikako nije bila namera, već sam u pisanje komentara krenuo sa željom da ti pomognem da izvučeš najviše od sebe i od svih nas
Pozdrav!