Storm I colleagues verovatno da ova tema ne pripada ovde, a I mi smo se bas raspisali. Zelim samo da kazem da nisu samo third party problematicni, ponekad se problemi jave I kod velikih. Recimo, ja sam se dugo dvoumio da li da kupim D600 jer je internet bio pun informacija da ovaj model baca ulje koje podmazuje gledalo (predpostavka da je to poreklo) I onda lepi prasinu na sensor, I to u ne maloj količini. O tome su tomovi napisani na raznim forumima...To nije mali off, a radi se ni manje ni vise do o jednom od dva lidera...A što se tiče Tamrona 24-70 koji sam imao zadovoljstvo da držim u ruci I korisitm, možda ja pripadam onoj grupi nesrećnika gde se aparat I objektiv nisu "uparili". Meni fotografije naprosto nisu izgledale dovoljno kontrastno I imao sam utisak da promašuje u blendi (usput, negde na nekom review za ovo sočivo sam pročitao sličan komentar, mislim da je bio DPreview). I opet, ako nisam bio srećan sa Tamronom, Sigma me zaista odlično služi, možda je to taj fenomen aparat-objektiv, pošto je mala verovatnoća da se ja menjam sa promenom marke objektiva! Ali, I to da priznam, malo mi je čudna kombinacija da isto sočivo se različito ponaša na istim aparatima, samo drugi komad aparata! Ipak su to samo mehaničke, vrlo precizne, strogo kontrolisane naprave....