@zook, to je kao ovo sto vec imam samo losije, uz ovo ti fali jos i "AF-S Micro 60mm f/2.8 Lens".. ja imam vec sa ugradjenim staklom.
radi to odlicno samo ima 2 problema
1. 1 sken == 1 skljoc zavesice na aparatu (idealno), sto znaci 100k fotki da skeniras je 100k zavesica sto je za dobar broj aparata vec vreme da zamenis zavesicu znaci parsto evra trosak
2. 1 sken == 1 skljoc blicem (idealno), sto opet znaci 100k fotki == 100k skljocanja blica .. retko koji to moze izdrzi, to je jos min 100eur troska
nije bas da se isplati... a ja imam (kad ih sve iskopam) oko 200k negativa... zato sam i uzeo ovaj skener, nebitno sto nema realno 9000dpi, i njegovih realnih 1200dpi je vise nego ok da skeniram i ubacim u bazu sve fotke, sotiram, obelezim, pa onih par koje vrede lako cu da fotkam (ili odnesem jaranu da mi skenira na drum skeneru ili na onom ludom nikonu) ... fotkanje sa 5D mk3 mi daje oko 4000dpi sto je otprilike taman malo vise nego sto imaju ti "standardni" filmovi koje sam ja koristio (posebno sto sam ja uglavnom trosio iso200 filmove oni su jos manje rezolucije)
stigle mi neki dan pamucne rukavice tako da ovih dana krecem u skeniranje u kopanje po kutijama da nadjem preostale filmove