pa sta znam, jednim rodjusom bez blica sam bio zadovoljan (20tak do jaja fotki, 40% dobrih, 40% zadovoljavajuce), jednim i nisam bas (50% fotki je bilo ok, 50% je bilo uzas, nijedna nije bila dobra) ... ali ovaj gde jesam je fotkao mnogo vise (canon 5dmk2 i 6d ako se dobro secam ) pa probrao fotke i obradio ih, ovaj drugi mi je samo istovario jpg-ove iz nikona 810 (bar tako deluje, mozda ih je i obradjivao ali to je tek onda tuga i zalost)
moje sa blicem su ... jbg, vidi se da je blic, senke su jake, pod bradom, oci .. nos .. lica nisu tako mekana .. opet, da budem iskren, roditelji kojima sam slao slike, svi su vise voleli ove moje sa blicem nego ove "profi" .. do duse ja sam napravio 30 a fotografi 500 tako da ima i toga ja nisam bas sliko svasta i svuda..
ono sto sam ja skonto je ako ides profi mora poneses 2 aparata (ako nedaj boze jedan crkne propao dogadjaj koji ne moze da se ponovi) a ako nosis dva onda turis na jedan nesto kratko (17-40 npr ili 50mm prime) a na drugi nesto duze (70-200npr) pa onda na jedan mozes da turis blic a drugi bez blica.. na oba igracku obavezno