Čak i na isključenom aparatu može se videti crna mrlja i te dve linije. Drugačije su crne od ostatka ekrana. Na žalost, aparat sam ostavila u servisu pa ne mogu napraviti fotografiju. Ali im neću dopustiti ni da me pređu.
Jos sam se i nadao da je displej ispravan, ali ako se na iskljucenom aparatu vide mrlje, onda sam 99% siguran da je LCD ostecen. Ne mogu da kazem zasto, jer nisam video, ali mogu biti razni uzroci, kojih u pocetku i nismo svesni.
Najvaznije je da se TACNO utvrdi uzrok, a tu ti moras biti sirokih shvatanja da se svasta moglo desiti.
Probaj da:
1) Verovatno ne spavas sa aparatom 24h, ali isto tako si sigurna da ga perfektno cuvas, da li?
2) Serviser mora tacno utvrditi uzrok i uzeti sve mogucnosti u obzir. Cesto ga mrzi da razmislja i razvija
"teoriju zavere", naravno ako je sposoban za to.
3) Kada zajedno utvrdite moguc uzrok, bice jasno da li je kvar u garanciji ili ne. U principu svodi se na dogovor.
Ovo je neko moje iskustvo, posto servisiram elektronske uredjaje preko 15 god. i dobro mi je poznat trougao
stranka (ne politicka) - uredjaj - serviser.
Puno srece sa aparatom i jos vise sa serviserima. Tehnika nije problem, uvek je mozes srediti, ljude tesko.