@smarko, prvi sledeci stop je 3.5, to je i dalje mnogo manja rupa od 2.8 zar ne?, dodatno kapiram da sa 2.8 mogu da uradim i portret i odlicno odvojim objekat od pozadine, sto sa F4 bas i ne mogu
@stalker, pa sad, zavisi kako gledas, meni ako naplatis staklo 1 dinar ni tada mi se to staklo nikad nece otplatiti kroz posao tako da ja to gledam iz drugog ugla... da kupujem foto opremu da se otplati nista bolje od mobilnog ne bi imao
.. posebno sto ja nisam u fazonu "slikanja zivota" vec "zivljenja zivota", ne gledam koncert/predstavu kroz kameru vec uzivo .. (fotkao sam jednu predstavu u zivotu ali nju nisam gledao, i fotkao sam je zato sto je bila sinova prva) ... meni je bitno
- da je dovoljno "dobro" sa tehnicke strane da se ja dobro osecam sto imam nesto sto je "mnogo dobra sprava" (da, znam, za nekoga ko je to alat to je mega glup razlog, ali meni to nije alat ... tako su meni smesni ovi sto kupuju kompove od vise hiljada evra zato sto mogu a ne trebaju im
)
- da mi omogucava da po nesto odradim "lakse i brze", jer je moje vreme uzasno skupo, ako ce to da mi pomogne da se "brze igram" - super
dakle nema tu nikakvog otplacivanja
ne radim ja svadbe i krstenja
... ono kad dete ide na decije rodjendane ja idem sa aparatom kao sto neko ide sa paklom cigara .. da imam sta da radim .. inace bi morao tamo da komuniciram sa drugim roditeljima a to mi je smor, mnogo mi lepse da uzmem aparat i imam neku radnju nego da sedim i da me razni ljudi koje nikad u zivotu nisam video pre toga smaraju glupim pitanjima (ne pratim ni sport ni politiku, tv ne gledam od '94 godine a tu se njima teme uglavnom zavrsavaju)
e sad, ja se jos nisam odlucio sta cu dalje sa foto opremom (milc ili ne milc, 5dmk4, nesto peto...) pa malo gledam razna stakla tu i tamo .. znam sigurno ako bi dao 2k za ovo staklo prica sa milcom se tu zavrsava vise uopste nista osim canona ne gledam jel bi to prevagnulo na stranu da mi se vise ne isplati trositi pare na bilo sta ne-canon.. danas, kad realno imam puno stakala ali nemam bas neka skupa stakla, posebno ne FF stakla, mozda mi se cak isplati da ostavim to kao crop sistem sa 50D (eventualno nekad nadjem neki polovan noviji canon crop) a uzmem ff milc i krenem da pravim sistem od njega ispocetka (znam znam sony sistem je $%#%$# mada pitanje dal meni on ne radi posao ili radi, ako zanemarimo pare to sto oni nude meni realno zavrsava posao, pitanje je samo kinte).. pa reko da malo zdraknem sigme da vidim sta nude oni da ne gledam samo originale canonove i naleteh na ovo staklo koje deluje vrlo zanimljivo po specifikacijama i reklamama (da da znam.. ne znaci to nista) pa reko da priupitam ovde dal staklo valja ili je dupe/oko pricao kao sto saznah da jeste