Camera FV-5 aplikacija za Android dopušta daleko opsežniju kontrolu parametara nego najmanje 75% svih aktuelnih kompakt drkalica. Čisto za zapisnik.
amin, imam doticnu na droidu (takodje i njihovu aplikaciju za video), daje 10000x vise opcija od ovog rugged panasonica koji je sada samnom (na zalost telefon nije samnom) ....ima neke probleme na note4 ako neko proba da ukljuci stabilizaciju slike izvrne se app, ali sev ostalo radi 1/1 ... svaka preporuka, najbolje potrosone pare za android app do sada
a sto se slika sa telefona tice, skoro je trebalo da se uradi neki print materijal u jednoj firmi gde ja nesto pomazem i art direktor je jedan ok lik zavrsio neke umetnicke skole u kenjadi, zna posao jel ... tu je 5dmk2 al je njega mrzelo da ga raspakuje, vadi, nadje objektiv, okaci etc etc .. imamo tu 10tak stalaka za svetlo, svetla, zilberice, imamo neku zilbericu od 2x1.5 metara, kad smo je izvadili iz futrole nas troica 20min mozgala kako da je vratimo u futrolu .. znaci ima opreme, on je covek izvadio mobilni, odradio 10 fotki, prebacio na komp i sredio posao za 10min - to sto je on slikao mobilnim ja sa svom onom opremom koju imamo za 20 dana i 3 pomocnika ne bi napravio .. dakle upravljanje modelom, izbor svetla, kadriranje -> resenje ... to je ono kad covek zna znanje jbg .. a ja sam mogao sa onim mk2 koji je stajao na stolu neupotrebljen narednih 20 dana i en bi dobio rezultat ... par dana posle toga covek snimio video izmontirao, sredio, izgleda sve mega profi, ja bi reko snimano kamerom od 5cifara evra min, kad ono samsung hebeni telefon na stalku napravljenim od neke reklamne foteljice .. dakle opet - kad znas znanje, oprema je nebitna, senzori u mobilnim uredjajima su dovoljno daleko otisli i staklo im je dovoljno kvalitetno da uz malo post-prod i sa nmogo znanja moze cudo da se napravi .... a oprema .. oprema sama po sebi ne znaci nista ... ja mogu sutra da odem da kupim koji god ocu aparat i objektiv, nisu to nedostizne pare uopste i mogu glavu da dam da ce fotke koje sa tim napravim biti u startu GORE nego fotke koje sad pravim sa 50d!!!
klincu bio no2 rodj neki dan, ja napravio ~300fotki, oko 50 sa obrisao odma jos u aparatu (nosio onu sigmu 20-300 mnogo dobra za te stvari, malo mutna i to ali super posebno u kombo sa blicem), dosao doma, 30 obrisao odma cim su se prebacile jos dok sam video thumbnails ... ostalo nekih 220 "upotrebljivih" (ne fotografija nego snapshotova!!!) i od tih 220 mozda bi 2 smeo da podignem na forum da kazem evo ove 2 mi deluju ok ajte paljbu kako sam mogao bolje, pritom, naravno, necu podici ni te dve jer je moj klinac na obe a ne dizem slike klinca online.... pri tome na rodjusu bio ortakinjin muz sa fujijem (popularnim ovde na forumu) i nekim manuelcem, skljocno 20 puta, obrisao u aparatu 17 slika, ostale mu 3, sve tri da otstampas i stavis na zid gde god ... ono perfektne ... (on je penzioniso svoj mk3 i uzeo fuji) ali ja sam nejgove slike gledao koje je pravio sa hebenim KIEV-om i razvijao sam u klonji i izgledaju isto tako da se poklonis pred njima kao i ove sa fuji-a ... tako da ono, ne bije boj ljuto oruzje no srce u junaka ...
evo saljem usput jedan moj snapshot od pre neki dan da malo osvezim atmosferu