generalno 2 pitanja
1. ima par ovih ruku sa ovim dodacima. uopste mi nije jasno kako ovo da iskoristim
ruke na kraju imaju po ovaj "foto" sraf, sto je super ali realno meni vise treba da ako mi je aparat na stalku da nekako okacim razne neke stvari na stalak a sraf na aparatu mi je vec iskoristen ?! ovi valjkovi imaju po "foto sraf" rupu sa obe strane, pa je sa jedne strane zasrafljen sraf koji je u gornjem delu deblji i ima dve ove "matice" + je na kraju (gde je deblji) plocica (koja bi mogla da se gurne u hot/cold shue na primer, tih je dimenzija).
verovatno meni tu fali nekih delova da bi ja to mogao da iskoristim pa ako neko ima zelju da podeli neke ideje i slike kako to sve moze da se spoji i sa cim (ti delovi koji mi fale kako izgledaju), da prestanem da se blamiram da imam nesto sto ne znam ni cemu sluzi
2. imam ovaj extender .. jedan prsten se kaci na aparat, drugi prihvata objektiv a izmedju moze da bude kombinacija ova 3 prstena razlicitih sirina da razlicito odmaknem objektiv od aparata... ovde imam 2 problema
a) nekad sam znao sta dobijam kada odmaknem objektiv od aparata, sada iskreno samo gledam na ovo kao skupljac prasine - sta dobijam odmicanjem? mogucnost da fokusiram nesto blizu - neki low quality makro? ili?
b) ako zabodem na ovo bilo koji auto objektiv koji imam ne vidim nacin da mu promenim blendu. svaki ima fokus prsten i eventualno zoom (ako je zoom objektiv) ali nijedan "pametni" canon objektiv (a ni ova sigma) nemaju mogucnost da manuelno menjam blendu?! ima li neki trik ili moram da koristim manuelni objektiv za tu kontrapciju?