Pozdrav svima,
Da se i ja upišem u foto-vode po prvi put koristim dSLR, do sada sam uvek imao neke njanjave kompakte i mobilne telefone i uvek me je nerviralo, imam dara da ocenim dobar trenutak i dobar ugao slikanja ali nisam imao čime kvalitetno da slikam, pa kad bih slikao kompaktom onda bih se nervirao kasnije kada vidim kolika je slika djubre...
...pa reših danas da tome stanem na put i častio sebe sa
Canon 600d / kit objektiv
Canon EF-S 18-55mm IS II i mislim da sam napravio solidan izbor aparata, a objektivi... oni će doći vremenom zajedno sa pohlepom i željom
Dvoumio sam se između Nikon D5100 i Canon 600D, odgledao gomilu opisa i utisaka na YT, nekoliko puta uživo držao i slikao sa oba aparata, da bi na kraju pobedio Canon, zbog nešto jeftinijih objektiva, a najviše i zbog bolje video reproduckije koja me dosta zanima pored klasične fotografije. Nikon je super ali u odnosu na 600D ima očajno snimanje video, nisam mogao da verujem da se kvalitet toliko drastično razlikuje, ali dobro...
Uz aparat sam dobio knjigu prevedenu na srpski,
Jukka Kolari / Peter Forsgard / Biran Worley - Bolje fotografije uz Canon objektive i bliceve + jednodnevni besplatni kurs na Canon Academy što će mi dobro doći obzirom da sam početnik
Od fotografije me interesuje najviše makro i portret, najviše me smara pejzaži...