Ljudi, ovako... Pogledao sam objektiv 70-200mm f/2.8. Prvo sto sam ugledao je tragovi na mjestu gdje je navoj za filter ono kao izgrebano od koriscenja ili cega vec. Nije bilo neko vrijeme za provjeru fokusa (a nisam siguran ni da sam bas to umio da odradim
). Druga stvar jer ring za zumiranje. Ne znam koliko treba da bude glatak ali meni se ucinio nekako grublji. Od istog covjeka uzeo sam 24-70mm i bio je mnogo glatkiJI nego na 70-200mm. Onda tu gdje je ring za zoom malo je bilo lufta, pomijerao se onaj bijeli dio. Kako da vam postavim fotke da ih vidite bas kao sa aparata. Neke su uslikane sa 5d Marki 3 koji koristi covjek, i neke sa mog aparata. Da vidite tacno da li masi fokus posto se meni cini da malo masi bez obzira koliko je vrijeme bilo zahvalno.
P.S. Ne daje mi originalnu zonericu od njega jer je ni on nije dobio i ne daje mi njegov originalni ring za stativ. Koliko bi to kostalo od ovakvog objektiva obzirom da volim kad nesto kupim da dobijem sve uz njega.
Ako moze sto prije neki odgovor ili slicno na sve ovo sto napisah da znam sta da radim. I taman mi kazite kako u kojoj rezoluciji da postavim slike da bi ih najbolje prosudili onakve kakve su iz aparata.