Sve sto napisem vazi u ovom, a nazalost i u globalnom slucaju, je tačno, samo ne znam šta je konfuzno pa ću da razjasnim sve što napisah u prošloj poruci:
1. Potvrdio sam da je fotografija skup hobi, i nadam se da se slazete time.
2. Kupovina microSD, miniSD, MMC, xD, SD, SDHC kartice (ili bilo koje druge) u prodavnici gde se prodaju fotoparati i ostala video oprema ne znači da ću istu da umetnem u fotoaparat i da je samo koristim u te svrhe. Mogu da je koristim kao flash memoriju pomoću card readera...
3. Na jednom mestu ne možeš da kupiš sve što ti treba, npr: fotoaparat, karticu, punjač, ruksak, torbu... Ono što bi te odradili u drugoj prodavnici na samom fotoaparatu, u prodavnici video/foto opreme te oderu na memoriji, punjačima, staklima, itd... Sad ja trebam da potrošim još pola dana na hodanje po gradu da vidim gde ću da kupim memoriju za 500 din manje, gde baterije, gde punjač... Nemam taj dan...
4. Primer fotoaparata koji je na Spensu kostao 50-55k dinara je primer onog prethodnog napisanog. U prodavnici foto opreme, naci ces ovaj fotoaparat za manje pare, ali dok kupiš ostalo, doći ćeš na isto... S tim, da kad ga kupiš u skupljoj prodavnici koja prodaje TV-ove ili DVD playere, memorija neće biti 3000 dinara nego 2000 dinara... Nevermind, hoću da kažem da, bar ja, više nikad neću kupiti više proizvoda na jednom mestu!
Nema šanse...
5. Cronnin je spomenuo funkcionalnost kartice... Povezao sam to sa mojim lošim iskustvom o matičnoj ploči... Drži vodu dok majstori odu... Servisiraj je jednom, servisiraj je drugi put, treći put... Kad je trebalo servisirati 4. put... E, pa vama je istekla garancija, kupite novu...
6. Pominjanje zakona o zastiti potrošača je podstaknuto time da narod nema pojma na šta sve ima a na šta nema pravo, dok ja znam šta imam i šta nemam pravo, ali šta da radim kad je meni taj čovek dva puta dao falš/korištenu memoriju? Fotoaparat koji sam kupio je možda korišten, nemam pojma zašto tako ne bi bilo? Drugi primera ima mnogo... Uđite u bilo koju radnju koja prodaje mobilne telefone i pitajte koliko garancije daju... 6 meseci? Svaki uređaj, po novom zakonu mora da ima minimalno 2 godine garancije... Kako svi nesmetano drže radnje i prodaju sa garancijom od 6 meseci? Zato sto se narod ne zali jer nije upućeni ni u šta, pa tek kad vide da su preveslani počnu da reaguju a tad je kasno... A i inspekcije i agencije nisu baš zainteresovane za te slučajeve, pitam se samo zašto...
7. Ne treba tržišna inspekcija nego agencija za zaštitu potrošača...
Ne znam da li sam bio jasniji, ako nisam... Onda sam stvarno konfuzan... Ispitni rok još traje i ubija me u pojam...