Mislim da je prihvatljivo 285e za Canon 700D + 18-55 STM + torba, šta mislite?
35000 fotografija napravljeno. Po specifikaciji proizvođača 100 000 je radni vek. A videh u nekoj temi da i preko 120 000 idu bez problema.
Pored tela i objektiva dolazi u kompletu sa dobrom originalnom baterijom i punjacem, poklopcima objektiva i tela, kaisem za nosenje oko vrata, strapom za ruku, torbom.
Kao što napisah, trebao bi mi za kratke video snimke u prirodi, nebi bili daleki snimci već sve u velikoj blizini i neposrednoj okolini i okruženju od nekoliko desetina cm do desetak metara recimo, statično ili sa veoma malim pomeranjem, a uzeću i neki pomoćni stalak za što stabilniji snimak, jer bi tako fokusiranje bilo lakše i brže.
Naravno, koristio bi i za fotografije sa letovanja, zimovanja, ili tako nekih događaja, ali prevashodno sam ga mislio uzeti za ono prvo napisano.
Tj, tražio sam bilo koji aparat i naleteo na ovaj sa dosta pozitivnih opisa za namenu koja meni treba.
Koji bi objektiv umesto ovog bio pogodniji za ono što sam anpisao (da se ne ponavljam, video...)?
Šta gledati kod kupovine polovnog foto aparata, osim broj škljocanja?
Ovako na slikama izgleda OK. Prodavac deluje veoma pozitivno, par stotina pozitivnih ocena. A šalje uz mogućnost vraćanja ako otkrijem problem i da nije onako kako mi je kazao. Mada, kako ja tek počinjem sa ovim, i da uzmem u ruke ne bih otkrio problem da postoji, osim ako baš nije neki očigledan problem.