sto se mobilnog tel. tiče po meni je google navigacija zakon dok si u svojoj zemlji.
Kada pak otputuješ u inostranstvo onda skineš mapu mesta ili oblasti dok imaš wi-fi, pa je kasnije koristiš offline...Zgodno, nema šta...
To je odlična opcija i za one koji nisu povezani stalno na internet pa da mogu koristiti navigaciju koju dobiju uz android telefon, bez instaliranja nekog novog softvera.
Medjutim pogresno bi bilo zaključiti da je sve situacije moguće rešiti google navigacijom i mapama.
Kada idete na dalek put (... a ja to silom prilike mesečno i po par puta
) onda morate imati u autu pravu navigaciju sa nekim instaliranim namenskim programom kao što je We-Go, Here we go i sl...
Prosto ne možete skinuti google mapu pola evrope pa je koristiti offline...golemo je to sve za telefon, mada sve zavisi koliko imate dokone memorije.
E sad , od ovih ne-google programa i mapa, po meni najbolji je We-Go... ali jbg, tj. ne lezi vraže...
Užas živi je to i za instaliranje a pogotovo za ažuriranje osim za slučaj da ne želite da ga legalno kupite...( a prosečan Srbin to obično neće
)
Zapravo mape se prodaju a program ko program je besplatan.
Kome je muka da se zeza sa tim (a neće ni strancima da daje pare), onda može nekom našem čoveku kakvih ima masa po oglasima za 15-20€ prepustiti uredjaj i preuzeti ga za par sati .
Oni to srede, urede i posle sve to radi ko sat
Drugi po praktičnosti je taj tvoj Here we go, koji je sav besplatan i besplatno se ažurira, što je za već samo po sebi dobra vest, i za prosečnog Srbina strašno cool
Nije baš 100% kao prva dva pomenuta po praktičnosti i preglednosti ali jeste jedno 85-90% , sto ga, uzevši sve rečeno u obzir, čini sasvim pristojnim rešenjem.
Postoje verzije koje rade pod Androidom i Windows-om... i tako...nadam se da sam ti bio bar malo od pomoći