Verujem da postoji dovoljno kompetentnih ljudi ovde da mi daju
odgovor na sledece pitanje .....
Fuji X100 vs Sonny A6000 ?
Misljenja sam da '' boj ne bije svijetlo oruzje , vec ...'' Ipak , pored veoma standardnog modela Olympus E420
bavim se idejom o akviziciji , jednog od ova dva navedena u naslovu . Treba mi jos manja kamera , bukvalno za
dzep , za street photography , portrete , detalje i slicno .Fuji sam drzao u rukama i deluje kao sjajna kamera ,
dopao mi se . Sonny je noviji na trzistu nisam imao priliku da ga uzivo vidim .Razlika u ceni je znacajna jer je
Sonny svakako noviji na trzistu.Moj drugar pro fotografer iz Spanije me nagovara da ga uzmem , kaze da je
odlican . Ono sto me udaljava od njega osim cene je mogucnost menjanja objektiva sto meni nije potrebno jer
to vec imam na Oly-ju / standardni i tele /.Fuji je posle osnovnog modela X izbacio niz novijih modela i serija
i bio bih neiskren ako ne bih rekao da osim kvaliteta fotografije ,velicine , osvojio me ja sa svojim vintage-look,
narocito silver u braon futroli !!! Naravno to nije toliko vazno . Vaznija je usporedba u kvalitetu snimka i ukupnom
performansu. Unapred se izvinjavam na neprikladnoj terminologiji koriscenoj jer zaista tehnicki niti sam opsednut
niti posebno obrazovan u tom pravcu . Meni je vise bitna fotografija tj. sta se na njoj nalazi , koju emociju nosi , i
dali moze da uspesno komunicira sa posmatracem .
Eto toliko od mene , hvala na utrosenom vremenu za odgovor