Već smo imali teme o ovome... ne vidim prostora da sebi budeš smešan. Fotkanje na hladnom samo po sebi nije problem. Problem je kad iz tog hladnog uđeš unutra. Ja sam pobornik postepene metode, pre nego turanja aparata u kesu. Ubaciš opremu u fotoranac, zatvoriš ga, uđeš u zatvoreno i spustiš torbu negde dalje od izvora toplote. Posle pola sata-sat možeš da otvoriš ranac i radiš šta želiš.
Kad izlaziš napolje, možeš odmah da fotkaš i to je sve. Bitno je da ne dišeš dok aparat držiš na oku, jer ćeš totalno da zamagliš tražilo i onda od fotkanja nema ništa. Moraš da sačekaš da se "magla" digne.
Daleko najveći problem je baterija. Ako ih nemaš više, spremi se da vrlo brzo završiš sesiju. A ako imaš rezervne, nekako ih drži bliže sebi, kako bi bile utopljene koliko god je moguće. Tad će duže da traju i neće spontano gubiti energiju.
A ovaj link gore ne pokazuje fotkanje na -25°C, već višednevni boravak aparata napolju na mrazu. Ja sam svoje aparate više puta iznosio na tako niske temperature, pa nisu izgledali ovako.
Pozdrav