Нормално да је приказ различит на ова два монитора. Обрађујеш .јпг фајл. Свака даљња обрада смањује квалитет. Колко ''меса'' толико ''супа'' масна.
Mislim da si masio poentu...
Sto rece Marko, pokusao sam da pokazem da mi je totalno razlicit prikaz na dva monitora koja imam dostupna. Nit' je moja fotografija, nit' sam obradjivao u tom trenutku, nit' je to bila poenta ovog posta, nego sam slikao mobilnim telefonom (nije mi aparat bio pri ruci da napravim kvalitetniju fotografiju, jer je laptop kuci, a monitor na poslu) da pokazem da imam ocigledan problem, jer nemam pojma koji je prikaz tacniji (vjerovatno ni jedan nije skroz tacan). Pisao sam o tim problemima u nekoj od tema gdje sam kacio neke svoje fotografije.
Kuci koristim hp laptop sa led ekranom i OpenSuse linuxom, a na poslu je lg monitor sa win 7. Mozda ima uticaj i sam os, mozda i viewer ili browser, kako renderuje sliku, to ne znam sad. Uglavnom, ja sad nemam pojma koji je prikaz vjerodostojniji.
Kuci kad gledam, sve mi djeluje super, a na poslu kad otvorim istu tu fotografiju, djeluje dosta podeksponirano. To sam pokusao da prikazem i mislim da se i vidi, bez obzira sto nije neki kvalitet fotografije sa mobilnog (a nisu ni isti uglovi iz kojih je fotografisano, ali to nema toliko uticaja trenutno).
smarko, jel ti problem da slikas i ti tu istu fotografiju sto sam i ja, isto tako iz browsera? moze i mobilnim.
Cisto da vidim kako tebi izgleda.