Fali mu zrno ostrine. Gadjaj ga sledeci put kad je pun ... a za stativ uzmi dzak cementa da ga pritisne
pun cu svakako da probam, a za ostrinu imam tri problema
1. ovo je slikano kroz mrezicu za komarce
fixna je na sva 4 prozora sa kojih se vidi mesec, moracu jedan dan da izadjem napolje da ga slikam, iz stana ne vredi .. mislio sam da mrezica nece da smeta ali bice da pravi problem
2. sunce ti poljubim koliko je zeznuto navrteti precizno fokus na 500mm * 1.6crop dok je aparat na stativu, iako je stativ brand name i glava neka skupa, to se ljulja samo tako dok navrcem fokus to trci bezi skace ..
3. mesec bre bezi .. za nekih 4-5 slicki na 10sec po slicki pobegne iz centra frejma van frejma skroz .. sto ce reci trci nekih 100sec/frame tako da ako ti je malo duza expozicija cak i ako si super fokusirao i ako je mirno sve opet se djubre razmaze
tako da cu sledeci put ako bude nedovoljno ostro kad izbacim mrezicu iz price da idem na veci ISO i kracu expoziciju, sigurno ce bolje da ispadne
a kontam da mi pun nece dati nesto mnogo vise svetla da mi resi problem expozicije .. nego mi ovaj bas bio nekako "dobrog oblika" pre neko vece pa reko aj da probam ovaj 500mm kako ce da se ponasa sas mesec