Telefonski pozivi se dele na tri grupe: poslovne, oni koji vas razvesele i oni koji vma u srce unesu setu i tugu. Pre desetak dana dobio sam telefonski pozoiv iz grupe tužnih – Marija iz ReFota mi je javila da, na žalost, ReFoto, časopis koji su mnogi od nas toliko volelei, više neće izlaziti...Na ime zaostale pretplate dobio sam lepu monografiju Dragoljuba Tošića sa crno-belim fotografijama, slaba zamena za lošu vest.
Mnogi od nas su voleli ReFoto, pa i one mesečnike koji su izlazili pre njega. Radovao sam se svakom prvom u mesecu, jer dolazi novi broj, koga sam redovno iščitavao, od korica do korica, maštao šta bih voleo da imam od onih lepota se reklamnih stranica, divio se fotografijama majstora...Onda su prešli na izlaženje svaka dva meseca, ali i na to sam pristao – samo neka izlazi. I onda ova vest.... nikada više naš ReFoto. Izgubio je bitku sa okrutnom ekonomijom i bedom koja nas pritiska, umorili su se entuzijasti koji su ga stvarali i ja ih ne krivim. ReFoto će mi ostati za navek u srcu, ima stare primerke za godine u nazad. I mislim da ćemo ga sa vremenom, svi mi fotografi, voleti ve više i više. Bio je to hrabri, sjajni, dobri magazin posvećen umetnosti. Ne zaboravimo ga.