Oko ekspozicije je jasno da je
Pattern merenje aparata nepouzdano u ovakvim uslovima, ali za ovu fotku izvlačenje od 2 blende nije problem. Problem je što nije primetio da je potrebno, što znači da ga monitor dosta laže. Mislim da mu je to bio problem i na prethodnim fotkama? U svakom slučaju, ako je hteo da automatski eksponira lice kako treba u ovakvim uslovima, trebalo je da promeni
metering mode.
Što se tiče fokusa meni se prema šalu i kosi čini da je lice u fokusu, a to što se oči baš ne cakle kao što smo navikli je verovatno zato što je slaba ekspozicija, što nije dodatno dooštravao oči i što devojka nema na očima šminku koja bi ovaj efekat još jače dovela do izražaja. Iz samog kadra, deluje da je koristio centralnu fokusnu tačku u oko.
Što se tiče tog kadra, slažem se da bi neki
ovakav kadar možda bio lepši, ali je devojka sa Venomove slike tako obučena da bi hvatanje nečeg šireg u donjem smeru, po mom mišljenju, samo uvelo nepotrebne i nebitne detalje i osabilo dobru ekspresiju. Sličnu stvar sam zamerao i @Focak89 za
jedan od njegovih portreta. Hajd, ako nađete vremena, recite gde biste sekli ovo?