U sustini nisam ni ja rob ove tehnologije, ovaj sony xperia J sam uzeo najvise zbog tog vibera i skajpa, a koji mi je potreban da bih se cuo sa rodbinom iz inostranstva, nisam od onih koji kad prelaze pjesacki uvijek nesto čačkaju, slusaju muziku itd.....znaci, vadim mobilni samo po potrebi, i nisam povodljiv da uvijek imam najnoviji model....eto samo da sam u trendu sa najnovijom tehnologijom! Uostalom, vidi se i iz mog potpisa sta koristim od skromne, stare-fotoopreme i sa kojom sa zadovoljan, jer mi dobro obavlja posao.Isto tako sam skoro kupio ipak polovan ali dobro ocuvan Dell laptop sa nekom obicnom konfiguracijom, cisto da me ne zeza Photoshop kad ga otvorim, znaci menio je bitno samo da radi, a ne mora biti to najnoviji model.Prije ovog mobilnog sam imao mobilni Siemens star 14 godina......a moja zena je do prije par mjeseci nosila Nokiu 3410.....eto, malo se raspricah u vezi moje skromnosti....Hvala u svakom slucaju na pomoci, i dalje ostaje da je ovo za mene najbolji forum gdje su ljudi bas, bas tolerantni i hoce pomoci!