imam kratko pitanjce, vezano za low light na kompaktima.
gledam malo online, ovako, ixus 310HS ima f2.0 objektiv i veoma upotrebljive slike na iso 1600. fuji f500exr koji mi je stalno u oku zbog naprednog senzora nudi upotrebljive slike do iso 3200 u exr modu. ali sad si razmišljam, fuji ima f3.5 objektiv, 2 stopa sporiji od ixusa 310. to znači da ako bi sa ixusom slikao max wide, f2 iso 1600, na fujiju bi morao podesit iso 6400? koji je katastrofa čista. upotrebljiv na 1.3MP za social networking, ali neupotrebljiv za bilo šta drugo.
nažalost ixus nije ultrazoomac. i nema exr. za planirana snimanja tu je pen, ali kao all around fotoaparat koji bi bio zadužen za partijanje, snimanje izlazaka, rođendana i takvih casual zbivanja, ispada da je 310hs bolja varijanta? iako mi fali onih 300+ mm.
i dajte molim vas, testirajte olympus sz11!!! jedini iz sz serije koji ima ccd a ne cmos senzor, prekopao sam cijeli internet i nema nigdje review, a sviđa mi se, i esteski, i zoom rang.
iako, budimo iskreni, svi ti moderni aparati su loši. gledao sam slike od nove godine šta smo se snimali, 3 aparata, moj ixus, panasonic tz7 i neki žnj olympus ultrakompakt - i ljudi se slažu da su sliek sa ixusa najoštrije i kod slika sa blicom taj blic najmanje para oči, ljudi nisu preeksponirani.