Pretpostavljam Arhi da si nešto slično pomislio i kada si kupio svoj prvi 50D...
NE
kada sam kupio rebel-g 1996 rekao sam da mi je to poslednji SLR i da def. mora kupim sledece DSLR
12 godina kasnije 2008 sam kupio 50D kao "najnoviji crop" u tom trenutku jer nisam imao para za jednocifren full frame ali sam i tada znao da zelim full frame i uvek sam planirao da uzmem full frame ali nisam hteo odma da ulazem tolike pare, ali sve objektive koje sam kupovao sam gledao da budu full frame. Kada sam uzeo 5dmk3 nisam bio zadovoljan sa njim (realno uzasno lose ISO performanse po meni, svakako mnogo bolje od 50D ali realno mnogo losije od nikon pandama u tom trenutku) ali sam to mogao da priustim (ok, dobio sam aparat sa 3k okidanja za kikiriki novce) i hteo sam nesto bolje sve vreme dok sam imao taj 5d3 i non stop sam razmisljao sta cu, da li da predjem na nikon ili ne, onda se pojavio sony, pa sam bio u fazonu da predjem na sony onda kada sam skupio pare i bio u fazonu - prelazim na sony stavio sam sve na papir i skontao da moram SVE da menjam, da mi 10 baterija, 20 objektiva, 6 bliceva... sve nece radi na novom sistemu i da je bas bas skupo i da mi se ne isplati i onda se pojavio mk4, uzeo na dan, probao, pojavili se i oni ds/rs pa mi kolege ovde sa foruma objasnile da to nikako nije za mene, igrao se sa mk4 i zakljucio da mi radi posao, ISO je ok, u kombinaciji sa fotolabom perfektan, voleo bi da je malo laksi jer me bole zglobovi do jaja ali jbg nije, ali nije ni konkurencija znacajno laksa .. tako da .. ja ne vidim, za moje potrebe, sto bi ga menjao... da mi neko pokloni R6mk2, uzo bi ga, sto ne bi
, ali da dam pare za njega, realno ne vidim poentu... video me ne interesuje niti me ikad interesovao dalje od onoga sto jeftini telefon moze, sve ostalo mi mk4 radi posao .. voleo bi da ga ML podrzi full kao sto podrzava mk3 (zato mk3 nikad nisam prodao iako je ovaj nov, mislim da ima manje od 10k fotki napravljenih, onaj stari mk3 sam prodao)
Ama ljudi ne vredi ta priča...Kad-tad čovek sebe ubedi u suprotno čim malo prodje vremena.
nisi svestan koliki su mi mesecni troskovi zadnje 3 godine, mogao sam da dam 10keur na foto opremu ne bi ni primetio
.. nije mi palo na pamet da kupim novo telo ... eventualno jos 70-200 mozda f2.8 da kupim mada iskreno ne kapiram koji ce mi jer mi na 200mm i F4 plitak dof, ne znam sta bi radio sa F2.8, nemam ja ni oko ni ruku za to, al eto mozda ga uzmem cisto "da se dojim da imam" ... pre bi mozda uzeo neki bolji krop od ovog M2 sto imam (bas je bljak) da mogu ovaj 8mm samayang da trosim kako treba ili mozda da kupim neki pandam tom 8mm fisheye za 5d4 i onda prodam i samayanga i m2 nego mi samayang bas lepo crta a kostao je kikiriki pa mi zao da ga se resim