603 nema ettl (kao ni 602)
ne znam "Pixel Mago" dal ima ettl ili ne i koliko kakvih jos imas bliceva, po tome bi ja pravio prioritet ... ja sam npr rasprodao moje ettl trigere (rade mega ulrta turbo do jaja sam bio zadovoljan ) YN-622C .. to podrzava boga oca stvari i radi stvarno zmajski ... i presao sam na drugi sistem, uzeo sam 2 komada YN600EX-RT II blica (oni imaju transiver u sebi tako da im ne treba externi triger) zatp sto je to sistem kompatibilan sa novim canon RT daljinskim trigerom "CANON ST-E3-RT Speedlite transmitter" (nekompatibilan sa protokolom koji koristi 622C i svi ostali slicni transmiteri).. te kako je to prvi canon protokol reko aj predjem na njega
... uz ta dva YN600EX-RT II koji su ETTL sa transcieverom (transmitter i receiver) ja imam jos 3 obicna eTTL blica koje sam koristio sa 622c, za njih sam kupio poseban risiver
YNE3-RX (tj po jedan za svaki blic + jedan za ove kilovatne glave, tu je ettl nebitan ali se vata na isti signal) ... nemam transmiter tako da bi radio uvek jedan od ova dva 600EX-RT mora da mi bude nakacen na aparat mada mi to nije problem... no jednom kad stignem cu kupiti i samo sender
YN-E3-RT cisto da mogu i bez blica na aparatu ...
e sad ako neces da ides na RT sistem, 622C sistem je odlican svakako, imas commander koji je samo transmiter, 622 je transciever radi i kao risiver i kao transmiter, i imas YN-685 blic sa integrisanim 622c sistemom u sebi tako da ako se resis da ides sa 622C onda sledeci blic koji uzmes uzmes YN-685 koji vec ima u sebi 622..
u svakom slucaju ja bi 603 zaobilazio ako imas ettl blic, 603 je ok samo ako imas manuelni blic pa ti onda ettl nista ne znaci ali opet, kupices sutra neki ettl blic pa neces moci da prodas trigere (ja sam moje 603II poklonio, 4 komada, nisam mogao da ih prodam ni za kakve pare)
pogledaj
https://www.photo-store.net/photography-products/yongnuo-flash-triggers/ e sad, to je moje iskustvo sa YN trigerima, gledao sam kod jarana u studiju godoks trigere i to je luuuuudilo sta sve podrzavaju, cross izmedju aparata, znaci on ima jedan set bliceva montiranih (bowens kilovati, obicni blicevi, kisobrani cuda muda .. veliki set) i ima nekoliko canona i nekoliko nikona i svi oni skljocaju i trigeruju iste te bliceve, totalna perverzija .. meni potpuno nepotrebno ali da sam znao da to moze ja bi mozda isao sa godoksom a ne sa yn-om ...