Hvala,
Tviti Iskreno, malo sam se bio udaljio od fotografije, gde god da odem svi nešto slikaju - aparatima, telefonima, tabletima; škljocaju, guraju se, smetaju jedni drugima, na kraju zapravo ni ne gledaju to što fotografišu, nego je samo bitno da se iškljoca, postavi na Facebook ili Instagram već sledeceg minuta, i idemo dalje... Postalo mi malo mučno da se uhvatim za aparat, ne želeći da budem deo svega toga
A opet, svratim povremeno na forum i konstanto vidim u par tvojih tema nove fotografije, i pre svega mislim da vidim ljubav i žar sa kojim ti iste stvaraš, i to me svaki put malo ohrabri, povrati mi volju, i hvala ti i na tome
Da se bez potrebe ne uvrede neki drugi, takođe aktivniji članovi foruma - imamo ovde mnogo iskusnijih fotografa i od tebe, od mene pogotovo, i sa mnogo ozbiljnijom opremom i/ili fenomenalnim radovima koje ne možemo dovoljno ni nahvaliti, i od kojih se vazdan trudim da ponešto novo naučim, ali ti si jedan od onih koji su mi zapali za oko jer radi sa onim skromnim što ima, a to su dugo vremena bili kompakti, i zaista (makar deluje da) uživaš u tome, i rekao bih da se to na tvojim slikama vidi - vidi se i konstantan napredak, i vidi se emocija, po meni, i to vredi, to jako poštujem.
Meni je (još uvek) sve što je veće i komplikovanije od kompakta (u smislu nošenja dodatnih objektiva i zamene istih) - nepraktično, ali vidim da se ti sve bolje i u toj priči snalaziš, i samo napred
Secam se, ranije, da je neki turista, Amer, bacio opusak ili pljunuo zvaku na trotoar, nebitno, i morao da plati 1000$ i provede nekoliko sati drustveno korisnog rada cisteci javne povrsine, a to su prenosili uzivo njihovi mediji. Bunila se americka ambasada, ali nista, zakon je zakon za sve. To je bilo pre 25 godina i verujem da je sad isto tako. Mocan grad-drzava u svakom pogledu.
@
Desha, mislim da sam sa takvom nekom pričom o Singapuru, žvakama i kaznama i ja odrastao
, mada nam sad reče vodič da ni Singapur više nije (baš) takav, da se dosta toga promenilo, iako se tu i tamo još uvek trude da makar tako izgleda. Ali bez obzira, to što su do sad postigli i čemu tek teže itekako zaslušuje svako poštovanje.