@pericha, pa vidi, na tvom videu mi ne lici da je fazni zato sto je spor i ide "ka cilju", nema disanja to jeste ali nema i instant zabadanja af-a sto je tipicno za fazni, jedino ako zbog videa namerno nisu usporili sto mi realno nema smisla al .. e sad, koliko ja znam taj aparat ima "hybrid" a ne dual pixel, nemam pojma kako hibridni radi (to je ono "poneki pixel je dual pixel"? ili ?)
@logitech, ma vidi, ja video snimam ili kamerom ili mobilnim telefonom, uglavnom snimam sa hero-om, nikako fotoaparatom, nikad mi nije palo na pamet da snimam video fotoaparatom (osim malo sa 50D cisto fore radi kad je magiclantern dodao tu opciju, ukupno jedno 2 minuta), samo ti napisah oko fokusa tehnicki + da je onaj aparat def. neispravan (ili je teta namerno nesto nasiljila da bi dobila vise klikova) i da prica sa neispravnim pixelima nema nikakve veze sa markom i modelom ..
inace ja imam canon M2 (malo bolji od ovog obicnog M mada kapiram ne mnogo, uzeo ga kao jeftinije resenje nego da kupujem novi sirokougaoni objektiv) i fokusiranje za video je .. pa, pateticno .. bas sam neki dan probao da snimim klinca kako se glupira u dnevnoj i mada je lepo detektovao lice nije mogao da uvati fokus na duze od pola sekunde .. mali se jeste glupirao ali nista preterano, ipak soba nije toliko velika .. pa sam se onda opet uvatio jbg za hero ..