I na ovom spisku se još jednom vidi glupost Canonove MILC politike.
Izbacili 28 zumaljki i JEDVA dva EF-M prajma.
Da, slažem se, korisnici imaju neverovatan širok izbor u moru EF/EF-S prajmova, ali je sve to bezvezno kad mora adapter, bez obzira što on (za razliku od mnogih drugih) radi nativno. Jednostavno, čak i veoma tanki 24/40 stm objektivi sa adapterom postaju dosta bucmasti i gube poentu. Naravno, drugačije se to može posmatrati, jer recimo kombinacija EOS M + adapter + 85 1.8 i dalje biva manja od npr Fuji aparata sa 90mm f2. Na stranu kako koji radi, Canon je i sa adapterom sitniji. Međutim, ja bih više voleo elegantno rešenje, a kod Canona se elegancija zasad postiže samo sa 22 f2 STM. Dobro, ali jedino rešenje, a onda se postavlja pitanje čemu izmenjivost objektiva?
Eto, malo i drugačijeg svetla. Ja znam da bih mogao sa time da živim, ali bi me nerviralo. Kao što me nervira i Sony politika koju mnogi brane. OK, sad su i počeli da izbacuju objektive, ali i dalje više forsiraju tela, nego sistem u celini. Dok god ne ukapiraju poentu, neće biti stvarna konkurencija Canonu i Nikonu... a ni Fuji-ju.
Pozdrav