Zato što je cela problematika preuveličana, kao mnogo toga drugog o čemu se piskara po netu. Svima sve "treba", a kad ima - niko ne kupuje. Isto tako su svi drdoljali oko DR-a, senzora velike rezolucije, "platili bi suvim zlatom" i kad je sve to predstavljeno, šta se desilo? Ništa. Kupuju oni koji su i inače kupovali bez previše pitanja. Nikon je s druge strane sa D800 ponudio sve moguće i nemoguće i ipak mu je prodaja smešna u odnosu na prodaju (na papiru) višestruko zaostalijeg 5D Mark III. Što će reći - kukanje po netu nijednoj kompaniji ne znači apsolutno ništa.
O tome ja pričam. Da Canon sad predstavi tu famoznu nepostojeću 35-icu koja je postojala i bila nezanimljiva do pre par godina, opet bi nešto drugo falilo, u fazonu "samo još to i da mi život bude ispunjen". Celi život slušam ovu priču, što u HW-u, što u fotografiji. Svima fali samo još jedno 'nešto' da sreća bude potpuna i na kraju kad se to desi - puf. Opet smo na početku. Onda bi falila 50-ica 1.4, koja isto tako ne postoji. Pa 85-ica 1.8, pa 100 macro i tako dalje.
Kao što je niko nije kupovao dok je bila aktuelna, slično bi bilo i sada. S obzirom da nova košta malo više, ali ipak ne traže mleko od pingvina za nju, uopšte ne vidim kako bi sada prodaja bila bolja? Da nekom stvarno treba, čisto sumnjam da bi ga zaustavila malo veća, ali ipak kulturna cena za jedno veoma dobro staklo. Pozivanje na prodaju Nikonske 35-ice je nerazumno. Njima je to bukvalno jedini objektiv tog ranga koji nude. Naravno da će da se prodaje, kad ga svi trpaju neselektivno. Mnogo bi bilo zanimljivije videti koliko je vlasnika tog stakla sposobno da njime napravi i jednu dobru fotku.
Osnova svega je čisto zanovetanje...
To što malo fali, to devojci sreću kvari.Naprosto, Canon nema jeftini low budget 35 f/1.8 koji bi amaterima omogucio jeftinu ulaznicu u svet prajmova.
Naprosto N E M A!!!
Stvarno? Pa ja zaista ne znam ko drugi onda ima ulaznice za svet prajmova, ako Canon nema. Znači, ako nije 35mm 1.8 za 200 evra, onda nije prajm, nego je valjda zum? 40mm, 24mm, 60mm, 50mm?
Ajmo da se prebacimo na lokalni kolosek. Ako izuzmemo Perichu, koji je ima i mene koji je imam, ali mi treba ko piletu sise, ja se ne sećam da je iko ovde kidisao na tu 35-icu dok je bila aktuelna. Otprilike me ovo podseća na ono kukanje za one refleksije na D750, na koje su kukali redom svi, samo ne oni koji su i planirali da kupe taj aparat. Sindrom brige za tuđu sreću?
Pozdrav
P.S. Ovo se ne odnosi ni na koga ponaosob, nego generalno, zbog večitog pozivanja na neke tobožnje demonstracije koje se po svetu održavaju zbog nepostojanja Canon 35-ice 1.8 za 200 evra.