Hoće-neće izgled čovek mora da se vrati u svoju temu...
A čujte, razloga nema ni za neku preteranu euforiju ali ni za neki preterani pesimizam.
Kao što vidite ovi ljudi koji su sada tu i koji pišu, otprilike biće tu i pisaće i dalje...i do sada su mogli da prestanu to da rade , pa eto nisu...Dakle, koji je onda zaključak??
Načelno mislim da je Storm u pravu kada napominje da bez više kačenja, komentarisanja okačenog i uopšte učešća u radu foruma nema ni napretka, jer te akrivnosti zapravo i čine forum i po tome se on recimo razlikuje od običnih novina.
Nikakva nova tehnička zavrzlama niti njeno uvodjenje to ne može da zameni.
E sad da bi se ovo gore napisano i realizovalo, ne smeju postojati kao do sada neki poremecaji koji baš smetaju da ne kažem sprečavaju normalan tok i razvoj stvari.
Kao jedan od najvećih poremećaja u radu ja sam označio neaktivnost i letargiju moderacije koja je jednostavno zategla ručnu, revoltiranu ko zna čime...
Ako i postoji neki problem koji im smeta moderacija ima načina da to i reši. Po tome se i razlikuje običan član od moderatora.
Ja razumem koji su problem oni imali, prosto jer sam upućen, ali to se kao što rekoh - reši.
Rešenja ima zilion, ja sam predložio jedan način u svom prvom od tri data predloga, a ako on nije dovoljno dobar onda prosto izabrati neki drugi medju tih zilion.
Čak i ako izabrani način ne bude idealan , on se kasnije može korigovati, popraviti...
Poremećaji se dakle dese i dešavaju se, ali bitno je samo da ne traju previše dugo.
( A da ne bi trajali previše dugo tu je već pomenuti (kratkodlaki) gonič moderatora)
Jer ne može se reći nikom treba više postovatia, postavljati fotke, komentarisati i biti aktivniji uopšte, ako to moderacija sama prva ne radi ili čak prva ispred svih ne inicira dešavanja na forumu.
U tome bi bar trebalo da se slažimo, ili...?
Moj drugi predlog sastojao se u suštini samo o nekom ˝faceliftingu˝ prednje strane, dakle ne o menjanju suštine foruma već više kao neki znak novog pristupa.
Zapravo vi kada god krenete nešto novo da radite vi o tome date neki novi spoljni znak...Dakle to i jeste samo to - spoljni znak.
Svoj treći predlog neću ni da komentarišem, logičan je sam po samom sebi...
Lično sam se uverio koliko su takva vidjenja zapravo zanimljiva i korisna.
Na jednom takvom upoznao sam odredjeni broj ljudi koji mi ni krivi ni dužni evo posatadoše dobri drugari pa se čujem sa njima gotovo svakodnevno.
A o masi foto-informacija koje razmenimo na mesečnom ili godišnjem nivou, ne bi ni da pričam.
Da nema njih, a i svih drugih na forumu, slobodno bi mogao reći da bi imao neki 40D i tamron 17-50 jer mi objektivno toliko i treba.
Sve ovo što znam i što imam preko toga, više je njihova i vaša zasluga nego moja. Moje realne potrebe su modifikovane na neki drugi nivo.