@Argon ako je čovek radoznao onda (obično) nešto i saznaje.
Što se tiče tvojih pitanja evo ovako:
Moja porodica uvek je bila jako mobilna, avanturistička i dosta smo putovali, planinarili… Smeštaj i hrana u takvim slučajevima nije nam baš neki prioritet pa najviše spavamo u autokampovima a hranu pripremamo sami (pravi sam majstor za pripremanje špageta na 1001 način
), tako nas ništa ne ograničava . Ako čovek nema to u krvi, može odlično spavati i jesti u apartmanima i planinskim kučama (ima ih dosta). U tom slučaju neophodna je rezervacija što znači, da zavisiš od nekih stvari.
»Ekspedicije« u planinama, barem onim udaljenijim, obično traju nekoliko dana (mi smo ove godine u Dolomitima boravili pet dana a sa svakim danom umor je veči
). Obično takve ture isplaniram u nekoliko varianti pa možemo u zavisnosti od vremenskih uslova i umora birati naš cilj svaki dan posebno i u zadnji tren nešto promenuti.
Za Tre Cime sam isplanirao, da tamo budemo pre izlaska sunca pa smo se tamo dovezli autom prvog dana direktno iz Slovenije (vožnja preko noči jer tada nema gužve). Inače iz Cortine d'Ampezzo gde nam je bila baza do vrha planinskih prelaza u okolini (na 2100 do 2300m nadmorske visine) nema više od pola sata vožnje autom.