Salu na stranu, ovo donekle ima smisla, samo ukoliko poseduje hibridno trazilo kao sto ga ima Fuji Xpro1 ili x100t. Mislim, kako inace konstatovati stanje baterije, popunjenosti kartice i sl. Takvo trazilo daje i preview snimljene fotografije, taman toliko da se vidi snimak.
A taj spartanski trip... cekam da vidim sta sam uslikao, dok ne prebacim na iEkran... zajebi. Koliko sam skontao, ovo nece biti limited serija vec ce ici u masovnu proizvodnju. Mislim, furaju neki fazon koncentracije i povecane kreativnosti... a ja bas nesto nisam video da Leica useri vrcaju sa kvalitetom. Uglavnom me oduseve sa kvalitetnim izlaznim rezultatom, a sto se tice kreativnosti... na prste mogu da nabrojim Leica fotografe koji imaju impresivan portfolio. Ovog sekunda ih znam vise koji briljiraju sa C 550d i N d5300.
Generalno, ne smeta mi bas nista od ovoga sto Leica napravi... moze im se, ali kad odem na Leica forum i ispratim diskusiju i komentare, krene mi gorusica. Gomila umisljenih pajvana sa viskom novca, koji tresnu 10.000 dolara za noctilux 50mm f/0.95 i stuku neki bokeh, koji se realno napravi i sa mojim X-E1 i Takumarom 50 1,4. Ukratko, ne umeju da izvuku maksimum iz tog stakle. Sto bi rekli, svako tele ima svoje veselje... ali odlazak na Leica forum, nije bas za normalne. Kao da sam u nekoj drugoj paralelnoj dimeniziji, i ne pricamo o istim stvarima.