Argone, Srbine, zemljače, rođače, prijatelju....sad ja licemer, provokator i sufler? Nećemo da se vređamo, nije lepo. Da ti objasnim, ova žižna daljina me baš interesuje, obaška što je na Oliju nema u odgovarajućem obliku, pa kad smislim pitanje, onda ću da ga pošaljem autoru testa na PP. Iz gore navedenog razloga. Moje pravo i moja odluka. Mislim, malo mi ide na onu stvar da mi neko konstanto trubi o ograničavajućim faktorima, te ovo te ono, te bolje APSC, te bolje FF, te kod Canikona ima i to i bolje, i tvoja neprestana pitanja da kako ne možeš da razumeš zašto bi neko uzeo MILC umesto Canikon DSLR, konkretno D7100 i D7200...kao da smo debili koji ne znaju ništa, pa smo se eto zajebali i uzeli milc. Što se tiče FF, ne znam zašto bi meni lično trebao, odnosno ne mogu da smislim razloge zbog kojih bi mi FF trebao, ergo ne treba mi i kupovina istog bi bila bacanje para. Eto, m43 mi treba baš i konkretno zbog 2x crop faktora i odgovarajućeg DOF-a, recimo.
Otvorite bre temu "m43 vs apsc vs ff vs apsh vs mf: endless rant" ili nešto slično pa nastavite tamo. Ne mora baš SVAKA tema posvećena milc mašineriji da bude popunjena komentarima tipa "možda je to lepo za one koji su se se zeznuli pa kupili to umesto pravog aparata, ali ipak to nije ff, a i ima ograničavajuće faktore" i sve u tom stilu. Aman, bre.