@Bole
Pozdrav druze
Kako si zakljucio da ja mislim da je nesto do opreme ? Imam neke dileme povremeno, kao recimo vezano za ovaj kadar, koji ima vise dobrih elemenata, a ima i losih, pa sad gledam kako da te lose anuliram kako bi fotografija u celini bila dobra, nigde nisam pomenuo opremu u kontekstu fotografije, samo sam pomenuo da je prva fotka nastala 35mm objektivimo, nista sem toga, tipa da je bojektiv uticao ne lose elemente kod ove fotografije, niti to mislim niti razmisljam o opremi u kontekstu dobre, i lose fotografije... Moja supruga nije model, ja od nje ne trazim niti da imitira neko modelisanje niti bilo sta posebno, mahom je sve na njoj kako ce izgledati u kadru i veruj maksimalno je opustena i takva je kava jeste, tu ne znam sta bih dalje komentarisao, a ja inace ne volim neke prenaglasene ekspresije, daleko vise mi lezi neki neutralan izraz lica, blag osmeh, ili zamisljen pogled...
Bole svakako hvala na savetu, ti si jedan od clanova ovog foruma pram kome imam postovanje pre svega zbog tvojih radova, a onda i zbog tvog vise nego korektnog odnosa prema drugima na forumu, znaci da samim tim cenim tvoje misljenje...
Baci pogelda na moj flickr nalog ako ti nije cimanje posto ovde nisu postavljene sve fotografije, na flickr-u su sve fotografije od prvog dana pre sedam meseci kada sam se prvi put ozbiljno zainteresovao za fotografiju, pa na osnovu toga napravi neku procenu da li sam dovoljno napredovao za ovih sedam meseci, meni bi znacilo tvoje iskreno misljenje i pre svega savet kako dalje. Svojevremno je Zoran Rodic ostavi par kometara, a poneta je bila da povedem racuna o kompoziciji kadra, linijama, da pocem da pravim takve fotografije na kojima svi ti elementi dolaze do izrazaja, a ne sam fotkanje fotki kao za licnu kartu samo malo boljih, ja sam to doslovno shvati i poslusao, mada sam i planirao da tako nesto uradim, ti kometati su bili okidac da krenem u tom pravcu i hvala mu na tome... Samo iz te analize iskljci razmisljnje o opremi, posto ja ne razmilsjam o opremi vec koristim ono sto imam kao i svi ostali...
Evo mog naloga...
https://www.flickr.com/photos/131752913@N03/