Ne tvrdim, nisam tvrdio i nikad neću tvrditi da DSLR i skupa stakla nisu neophodna za profesionalne poslove, a posebno za stock. Oni koji skupa DSLR tela i skupa stakla kupuju jer im to obezbeđuje zaradu znaju zašto to kupuju i svakako da će primetiti razliku.
Ono što ja tvrdim jeste da ogromna većina ljudi, i oni sa smartphonovima, i kompaktima, i dslr, i milcevima, fotografije koje su uradili koriste tako što ih smanjuju na web rezoluciju i kače na forume, instagram i facebook. Ogromna većina ljudi ne radi za NatGeo, ne zarađuje hiljade evra na stocku i ne štampa svoje fotografije u bilbord formatima i ne radi postprodukciju na kalibirsanim monitorima od 2k evra, ako uopšte i radi postprodukciju. Oni sasvim sigurno ne mogu da vide razliku, kao što ne mogu da je vide ni korisnici foruma na forumskoj rezoluciji na jeftinim monitorima. Mogu da napišem ovo ponovo, kopipejstovaću, ako još uvek nije jasno šta sam hteo da kažem.
@Dalibor: tako nekako i ja razmišljam. Ako neko kupi staklo od 2-3k evra i onda i pored tog stakla mora da provodi sate u postprodukciji, onda to nije dobra matematika.
Tema jeste skrenula, i pored početka koji je obećavao, a skrenula je zato što su se javili vlasnici dslr-ova koji nikako jadni ne mogu da razumeju zašto je pobogu neko prešao sa FF dslr-a na MILC, iako svi znaju da je dslr "bolji". I onda su vlasnici milceva morali da krenu da objašnjavaju zašto i kako, maltene da se pravdaju zbog svoje odluke, umesto da kažu "fuck y'all punk ass bitchez" i nastave da neometano rade i stvaraju.
Izvinjavam se, odgledao sam "The Wire" po četvrti put pa sam poprimio način izražavanja.