ima li fuji neki svoj app ?
Ima, i zove se SilkyPix, kako u besplatnoj osnovnoj verziji tako i u nekoj PRO varijanti koja kosta nesto manje od 200 dolara. E sad, on razmota to kako treba... valjda, ali je interfejs do bola.
Recimo moj prvi susret sa njime je bio traumatican jer nisam umeo da sacuvam to sto sam radio. Dakle, ne postoji SAve As ili bilo sta slicno. Nemaju ga konkretno ni drugi, ali je donekle intuitivnije da sacuvas jpeg ili xmp. Ovde sam posle nekog vremena ukljucio stopericu, da vidim koliko mi vremena treba da to prokljuvim. Odem do HELP-a i zbunim se jos vise. U nadi da ce mi na obican CLOSE makar ponuditi da sacuvam nesto.... aaaaaaaahahhahah, kakav fail... nista, ladno se zatvori program.
SAmo jos fali da se manual zove MAN pa da evociram traume iz linux doba
Mislim, na kraju sam nasao... ali bih voleo da je programer seo ispred mene pa da mi pojasni zasto je to tako. Sa uzivanjem bih slusao objasnjenje.
zar Canon DPP nije ono nesto free uz sve ove skupocene aparate? sto ne koristim ja to ?
Probaj, mozda ti se svidi ... baci oko na adobe bridge, mozda ti legne. BTW, u ACR isto otvoris 20 fajlova mozes zajedno da ih korigujes. Meni DPP uvek daje lepsi rezultat od ACRa, ali je interfejs savrseno debilan.