Jako lepe fotke, kao i uvek Dalibore i tu ne treba mnogo sta komentarisati
Medjutim, meni je upao u oko tvoj komentar o mentalitetu, kulturi i cistoci. Ne znam iz koje perspektive si to komentarisao, ali samo ti mogu reci da dok god budemo imali takve komplekse nize vrednosti, nametnute ili nenametnute, dotle ce i drugi da nas gledaju kao narod(e) drugog reda. Za to osecanje ne postoji nijedan jedini razlog, a mislim da sam pozvan o tome da govorim kao neko ko godinama radi u potpuno internacionalnom okruzenju, svakodnevno sa strancima i iz zapadne i istocne hemisfere i ko je video poprilicno sveta.
To sto si video u Turskoj, ni malo ne negirajuci sve pozitivne osobine koje Turci nose u svom mentalitetu, a kojih ima mnogo, nije nista drugo nego dobar osecaj za turizam i dosta ulozenih para. Zato mi iskreno zao kad vidim takve generalizacije gde sami sebe nipodastavamo, bez razloga. To vazi ne samo za nas, nego generalno za sve balkanske narode i ima dublji istorijski kontekst.
BTW, drago mi je da si srusio stereotipe o Turcima, a mislim da je krajnje vreme da malo rusimo i stereotipe o nama.