@smarko
U nekim sam obavezama pa ne mogu tako brzo da odgovorima...
Razumem ja tebe sta mi govris, razumeo sam i Serba da je to poenta svega sto je rekao... Samo mi jedan stvar nije jasna, sta je lose u tome sto zelim da se zadrzim neko vreme na D&B dok ne ovladam tehnikom kako treba, i opet ne kazem da necu koristiti i nesto od ostalih tehnika, samo mislim da je to malo previse gradiva i da bi trebalo neke stvari raditi postupno
@Goxy89
Poceo si da mi citas misli sta cu da ti odgovorim... Ako nesto komentarisem i ako kazem za nesto da sam tako hteo, to je zato sto sam tako hteo, ne kazem da je ispravno ali to je istina, ne vidim problem u tome... Hoces da mi kazes da trebam u obradi da joj smanjujem vrat i artikulisem narukvice
Ti si zaboravio da ona nije model a ja nisam profi fotograf kao sto si recimo ti i da iza sebe imam 160 fotografija ukupno od toga portretnih 80, stim da sam na 40 od tih 80 o necemu vodio racuna imao neki plan rada i krajnji cilj... Kad ovo sto sam napiso uzmes u obzir ti meni reci da li tvoje opazanja mozes da se iznes kao kritiku ili cisto da mi skrenes paznju da bi o tome trebalo da povedm racuna, i da li postoji ikakva sanas da sam to mogao da sagledam ako uzemo u obzir sve navedeno
Sa druge strane mogao si to da napises i ranije, mogao si svaku fotografiju da prokomentarises, meni bi ovakva zapazanja bila od koristi posto ovako nesto ne mogu da procitam na netu, engleski ne znam, na nasem jeziku nisam nasao gradivo u kome sam mogao ovako nesto da procitam...
Dok sam pisao ovo postavio si novi kometar pa da ti odgovorim i na to...
Nisam nigde reko da si ti reko da su moje fotografije lose, i ne vracam ti komentar...
Moje pitanje od cega je sve pocelo...
"Kao sto sam rekao, na ove dve poslednje fotografije vidi se pravac u kome ce se kretati obrada lica, zamolio bih iskusnije kolege da bace pogled na ove dve fotke pa ako imate neki savet po tom pitanju dobro bi mi dosao... Unapred hvala
cisto da ne bi u svojoj subjektivnosti otisao u pogresnom pravcu"
Pre toga sam naveo sta radim, zanaci akcenat je na D&B i dilema da li da posvetim paznju toj tehnici, serb je odgovorio sta misli i sta bi trebalo, na to sam odgovorio da mi se ne dopadaju radovi ova dva fotogrfa na koje me je uputi i obrazlozio zasto, same tehnike obrade nisu upitne vec krajni rezultat. Tokom diskusije jasno sam navo da mi je namera da se zadrzim na D&B dok ne ovladam tom tehnikom, nisam nigde pomenu da ostajem na tome za sva vremena
to bi bilo besmileno pored toliko drugih mogucnosti, a ono cega sam svestan je da svaka od tehnika mala nauka, pa sam zato hteo parcijalno da se posvetim svemu, mislim da treba poceti od D&B, ili je to mozda pogresan pristup...
Na mojim fotografijama ima obrade, ali se trudim da je sve vise smanjujem sem osnovne a da sto bolje posao napravim na terenu, to jes da svaka nastane u uslovima dobrog svetla pravilno kadrirana sa dobrom ekspozicijom. Zakljucio sam da je prirodnost takvih fotografija nesto cemu treba da tezim, mada mozda je i to pogresno...