Prepeglano je i flekavo, manje vise si mogao da uzmes surface blur i da obojis lice
Zavisi zasta radis fotku , da li je za svadbu i slicno gde ide mali format verovatno ti programcici nisu losi kad imas seriju od 200 fotki , pa ovi sto kupuju i ne gledaju:)
Problem kod ovih programa sto bar malo unistavaju teksturu i razlike u tonovima ne uklanjaju skroz vec ih stapaju sa bojom koze pored i cesto to ne urade kako valja nego ostanu fleke, koje se jasno vide na velikom formatu. Evo i na ovim umanjenim vidim fleke na nosu. Kad retusiras bitno je da tonove koze izjednacis (npr imas crvenu bubuljicu i normalnu kozu , e to crvenilo da prebacis u tu zdravu boju) i da teksturu ne unistis. Bitno je da ne ponavljas isti uzorak tekture da se ne vidi da je radjeno. To radis sa FS tehnikom koja ima dve frekvencije , jednu za tonove drugu za teksturu i fakticki kad radis boju ne diras teksturu i obrnutu, znaci imas potpunu kontrolu nad onim sto radis , a ovakvi programi to ne dozvoljavaju...Naravno uz to koristis i DB tehniku...
Sve u svemu ja sam protivnik tih pluginova , posto ne daju sjajne rezultate a kad se covek nauci vrlo brzo moze da sredi lice ne destruktivnim tehnikama (pricam o osnovnom retusu ne beuty)...Ali razumem ljude koji ih koriste posebno kad je rec o malom formatu i ogromnom broju fotki...
P.S Mislim da bi svako ko radi wedings fotke mora da radi retus lica rucno ne pluginom ipak tu nema prevelikog broja fotki ...
P.S Inace mi se svidja originalna fotka