hmmm....ipak mislim da nije tolika matematika očistiti sam senzor aparata, znam zato što sam ja lično na svom bivšem dSLR Canonu 350D uvijek čistio vrlo uspješno senzor.Taj aparat nema integrisani čistač senzora, prljao mi se skoro pa na svakoj zamjeni objektiva....ako ne baš na svakoj onda na svakoj drugoj zamjeni, doduše, imao sam sreće pa je bila samo prašina, koju sam lako skidao sa pumpicom i laganim prebrisavanjem četkice, nije mi se nikada zalijepila prašina za senzor.Već na Canon 450D, 1000D i sada 500D nisam više imao problema sa prljavim senzorom,svoj posao dobro obavlja integrisani čistač prašine.....ono sto sam i ja čuo za te jeftine pumpice natjeralo me da prvo isprobam raznim metodama(da ih sada u detalje ne opisujem!?), pa tek kad sam vidio da ću biti siguran da nece izletjeti cjevčica iz gume-pristupio sam čišćenju....ne znam koliko je sada čišćenje senzora u Srbiji, znam da u BiH-u Unitic neboderu, ovlaštenom Canon servisu traže oko 80 KM za čišćenje senzora-što je-priznat ćete ipak previše....ako se uzmu loše plate u BiH.....