Po meni tu ne moze biti dileme, i ja tu ne vidim ama bas nista uporedivo. GH4 je usko orijentisan ka videu, a u tim vodama vaze sasvim druga pravila.
Zaista nisam ljubitelj banalnih poredjenja aparat razlicitih dimenzija senzora, ergonomije i namene, jer postoje ljudi koji tacno znaju sta i zasto kupuju to sto kupuju.
Tako da tu dilemu GH4 ili D4 ... postavlja se pitanje, koji posao zavrsava?
Evo, meni posao zavrsava i Nex3n. Ima APS-C senzor, lagan je, nabodem ga na stativ i ne skidam, SD kartica se vadi sa strane, ima fenomenalan LCD i live view i uz kontrolisanu rasvetu koristim iskljucivo 50 i 135mm i samo manual focus. Za web i 800*600 i previse.
Izadjem li malo iz tog kruga, mogu da se slikam.
Hocu reci, mozes da mi das 5dmkIII + 100mm 2.8 L macro, i da isto ovo radim... razliku na 800*600 neces primetiti. (cak cu imati i problem zbog plitkog DOF-a )
Tako isto sa GH4 i d4s. Onome koji snima video, taj d4s ne znaci ama bas nista, koliko i nekom kome treba d4s, a das mu GH4. Obojica mogu u djubre da ih bace.
Na primer, dobijes ta dva aparata + oktokopter da fotkas Dijamantsku ligu. Da li bi d4s okacio na drona a sa GH4 fotkao sa zemlje?