Hvala Dalibore:)
Hvala Ico
Nazalost moracu da se ne slozim sa nekim stvarima Ico
Ovo nije neko fashion ili komercijalno fotografisanje, nije fotkano napolju pa da sam izbegavo bandere krosnje drveta, nemirnu pozadinu i slicno, tako da akcenat nisam stavljao na urednost "scene". Ti kablovi su tu svaki dan, ti sudovi takodje itd...Naravno mogao sam da uzmem poskidam kablove spremim krevet, babi stavim kilo sminke, obucem je kao da ide na slavu i onda bi verovatno vecini bile lepse i urednije... To radim dva puta dnevno kad radim za stock i ovo je totalna suprotnost od onoga sto inace radim. Ove fotke imaju da kazemo neki polu dokumentarni karakter , tako da nisam hteo da sve bude savrseno bas naprotiv onako je kako moje oko vidi u datom trenutku. Da sam sve to uradio i da sam jos namestao babu i dedu mislim da bi bile previse subjektive a manje objektivne zato to nista dirao i nisam. Da odes npr u staracki dom ili neki izbeglicki kamp da fotkas, da li ces da sredjujes sobe ili ces prikazati onako kako jeste?
Sto se tice fotke gde deda sipa kafu , mislim da se dovoljno vidi sta radi i mislim da bi fotka bila skroz besmislena da sam mu rekao e aj djede okreni se jedan osmeh i sipaj kafu, a i fotka je u kontekstu dalje radnje
Fotke su i poredjane nekim hronoloskim redom, dolazim do njih baba klopa , jedan siri kadar , hvatam neku zamisljenost dok jede a u prvom planu je slika mladjih ljudi (kao neki kontrast, mada slabo se vidi), jedan uzi kadar i odmor posle klope, bila je tu i cetvrt fotka ali sam je za....ro... Deda: ulazim smeska se sedi, djede moze kafa , moze (kuva kafu i dok sam popricao sa babom baba skuvala kafu a ja propustio kuvanje), zatim sipa kafu, seda uzima kafu i na kraju osmeh posle gutljaja
Za soljicu si upravu to sam prevideo:) Naravno Ico sve sitnice za popravani su dobro dosle , zato i kacim fotke
P.S Da li bi fotke bile likovno lepse bez telefona sudova itd sigurno bi , ali bi bile previse subjektivne i fotografijom ne bi preneo stvarno stanje tog popodneva a u ovom slucaju mi je to bio cilj