Прво: Моје скромно мишљење. Толико нових модела излази годишње да је борба непрестана. Јако је значајно да нечим излазак новог модела изазове бројне дискусије и расправе. Што је расправа жучнија више се прошири вест о новом моделу. А што су расправе жучније, а јесу, доказује да је произвођач у праву са својим марифетлуцима. Посебно када нови апарат у серији нема неке значајније садржаје у односу на свог предходника. А ово је још делотворније када има јако значајне новине.
Раније док са био млађи ложио сам се на производе Панасоника. Заинтересовао сам се о власнику Панасоника. И гле, срцепарајућа прича. Био је годинама радник Сонија, и то неки обичан, и онда решио да отвори властиту фирму у којој ће главни принцип бити да нема отпуштања раднике. Решио радник да за раднике направи конкурента Сонију. И успео радник. И тако се створио ''супарнички'' двојац Панасоник против Сонија.
Филозофија у САД је филозофија заснована на моћи државног апарата, а тај државни апарат је инструмент најмоћнијих (најбогатијих) и то је кружница која дрма цео свет.
Филозофија источњачких привреда је другачија. Да се не понављам већ сам у неком посту изрекао нешто о томе.
Друго: Никада нисам себи дозвољавао да будем нечији дрвени адвокат. Али има једно Правило за све форуме на интернету. Ако се неко представља ником који нема везе са његовим личним подацима, други форумаши не би требали да износе личне податке о том члану форума. Петко, нема везе са мојим именом. И ја бих реаговао да неко овде јавно саопштава моје личне податке. Не што их из неког разлога кријем, већ због принципа фер плеја!