Da dam svoje mišljenje, ako te zanima uopšte:
-AF jeste bolji, ali najviše zbog sposobnosti da radi u uslovima slabijeg osvetljenja - to nije mala stvar, ali razlika nije drastična, kao u poređenju sa D600/610
-merenje jeste takođe nešto sposobnije, iz istih razloga kao i AF
-highlight priority zaboravih da navedem, jer je došao sa D810, pa mi više ne deluje kao novina. Zanimljivo da mnogi na to gledaju prilično ravnodušno kad im pomenem, a meni lično je to jedna od najboljih stvari. Pošto je napredak u DR-u praktično samo u "minus" stranu, jako je bito očuvati scenu od pregorevanja. Jeste da ta praksa prakitčno čini JPEG potpuno neupotrebljivim najčešće (jer je ostatak scene namerno podeksponiran, kako bi se očuvali highlightsi), ali zato DR u tamnijim partijama lepo popravi stvar
-pokretni ekran - po meni dobrodošlo, ali je izvedba mogla da bude kao D5300. Bilo bi efektnije
-Wifi - kako su ga napravili, bolje da nisu. Više o tome u testu D5300 i uskoro D750. Šteta. Srećom, postoji 3rd party mobilna aplikacija koja rešava gomilu ovih nedostataka, ali je dosta nestabilna, iako nije od skoro na tržištu.
Ja sam pre očekivao da potrčiš za D810. On donosi praktično sve što sada ima D750 (osim ekrana i rafala), a zadržava rezoluciju i najkraću ekspoziciju od 1/8000, a donosi i više nego savršeno unapređenje - low ISO. Upotreba velikih blendi po jakom suncu? Piece of cake! Neopisivo dobar aparat.
Pozdrav