Pravo zboris, Duxx
Jedino se nekad, posle vise postova na temu, stice utisak da bez dobrog aparata nema ni dobre fotografije...daleko od toga.
Po meni, koliko god tema imala mesta za polemiku, toliko je i stanje na trzistu foto-opreme jasno.
Nikon i Sony imaju mocnije senzore od Canona, ovaj opet zivi na starim lovorikama. Kome treba i ko ZELI, posegnuce ako finansije dozvoljavaju za najmodernijim, najboljim.
Treba tu u svakom slucaju razgraniciti potrebe profesionalnog od amaterskog koriscenja. Mislim da je trziste dovoljno veliko da svako moze sebi pronaci odgovarajuci sistem.
Da li je jednom modernom aparatu potreban preklopni monitor, ili kako se vec naziva, potpuno je nebitno. Kome treba, tezice da ga pazari, kome ne izbegavace taj aparat i voljno.
Ja sam nekako navikao da naguzim monitor na nos i umastim ga, nisam mogao da se srodim s preklopnim. Naravno, potpuno nebitno za pricu, to je samo moje vidjenje stvari.
Nekako nauci covek da se muci, pa kad i dobije tehnolosku olaksicu ne odstupa od svojih starih navika, bile one dobre ili lose. Ne bi valjda ni "Oldtimer-i" bili toliko na ceni i pored toga sto nemaju servo, LED svetla, turbo, ABS, ESP, USB...kurac-palac