Pozdrav drugari
hvala Neo i Bubilice sto sam vam bio asocijacija za ovu temu, naravno voleo bih da povedem jednu neobicnu foto expediciju na neku od brojnih destinacija koje dobro poznajem.
Elem jedini problem je termin jer vec unapred imam vise isplaniranih avantura, ali ako bude bilo potrebno nacicemo vec neko resenje.
Mislim da ne bi bilo prakticno da grupa bude mesan od "obicnih" avanturista i fotopustolova iz razloga sto je nama ljubav prema fotografiji mnogo veca i vreme, mesta, zadrzavanje na nekim lokacijama.... su uglavnom u raskoraku. Sto se tice cene neke expedicije to naravno zavisi od dela sveta i prohteva, ali u sustini to su budzetna putovanja i cesto znaju biti povoljnija nego da samostalno krenete na put.
Sto se tice nekog vikend druzenja po Srbiji evo ja se nudim da budem domacin jednom skupu/druzenju u Vrscu. Vrlo interesantan gradic, arhitektura, ulice, vinogradi, priroda, planine, paraglajding,.... nista specijalno, ali mislim da moze da bude dobar pocetak, upoznavanje, druzenje i odkocna daska za neke dalje ozbiljnije vikend foto ture.
Razdaljina od Beograda nekih 80 kilometara, lako za doci bilo kolima ili busom koji ide na svakih sat vremena, a naravno najpovoljnije vozom 500 dinara povratna karta. Smestaj bi bio na u planinarskom domu cena je oko 300-400 dinara nocenje... sve u svemu dobrodosli ste
Sto se tice expedicija moj predloig je Etiopija, pravi raj za fotografe i avantura koja definitivno ostavlja mnogo jak utisak.
U programu bi bio jug t.j. dolina reke Omo sa mnogobrojnim plemenima/Karo, Mursi, Bana, Hamer..., jezero Chamo sa najvecim krokodilima u Africi i nilskim konjima, nacionalni park sa zebrama, planine, autenticna sela, antilopama, zatim Adis Abeba i Lalibeila sa crkvama uklesanim u stene...
E sad ovo bi bila specificna pustolovina malo drugacija od ostalih na koje vodim, najvise zbog samog uslova na putu, a naravno i zbog dozivljaja. Vise noci bi spavali u plemenima u satoru, putevi su jako losi (kad ih ima
) tusiranje je nemoguce svakog dana...
Imam dosta iskustva i prijatelja lokalaca koji pricaju jezike plemena i koji bi nam pomogli da dodjemo do zaista fascinantnih mesta gde retki turisti koji su posetili Etiopiju nisu krocili. Trebalo bi da se skupi dovoljan broj zainteresovanih pa na osnovu toga da napravimo detaljan plan i formiramo cenu.
Evo koje fotografije sa najsvezije putolovine po ovoj fantasticnoj zemlji.