Cuj
medicinski svaki pocetak je tezak.
Slikas sa Nikonom D3100 i Sigmom i opet su fotke vise nego korektne. Ima tu jos dosta da se radi na sitnicam sto su ti vec nasi prijatelji rekli.
Ne znam zasto za merenje svetla uzimas spot? Senzor tada uzorkuje samo malu povrsinu senzora, tako da mozes dobiti podeksponirane fotke.
Matrix merenje i centralnu tacku pa u oci a ostalo ce vremenom leci na svoje mesto.
Pazi ja nemam model za poziranje vec navatam u prolazu pa mi je daleko teze da uradim dobar portret. Ono sto ja gledam je izraz ociju.
Ne treba da je model ekstra lep ili seznzibilan ako to
nesto nema u ocima. Trazi od modela da je opusten i prirodan mozda malo zavodljiv.
Ono kad se nasmeje u objektiv ili nesto pozersko nije to to.
I sto se zalis, kad bi ta Sigma 70-300mm mogla da ti odradi dobro posao. Naravno da je 85mm 1.8G pravo staklo za to ali nije bas ni jeftino.
Vezbaj a posebno obradu jel kod portreta je to neminovno.
Pogledaj kod mene i moje portrete. U pocetku sve sami snapshotovi i mislio sam da je to portret.
Vremenom sam poceo da shvatam sta treba kod te vrste fotografije. Naravno pomogle su mi sugestije
Serba i podrska
Oldija koji je daje svima bezrezervno!
Ne postoji dobar i los forum vec dobri i losi ljudi koji cine taj forum. Ovde ces naci svaku vrstu pomoci pre svega i ono sto je najbitnije niko se nece ismejavati niti ponizavati to sto radis. Mozes samo napredovati.
U to ime samo napred, slikaj a mi cemo kritikovati!